Bratwurst mit Sauerkraut of zoals wij zouden zeggen zuurkool met braadworst. Een meer Duits recept bestaat er eigenlijk niet, tenzij je wel eens Eisbein gegeten hebt.
En dan eten ze dit in Duitsland niet zoals wij de stamppot zuurkool graag eten, goed door elkaar gestampt met rookworst en spek, maar alle onderdelen van deze maaltijd apart op het bord.
Niets geprakt, en het liefste dan nog een vet stuk spek zoals bijvoorbeeld zuurkoolspek. En dan echte Duitse braadworst, met natuurlijk mosterd.
Je hoeft het niet lekker te vinden, maar je moet het een keer proberen.
Duitsers eten overigens ook graag braadworst met een broodje, en daarbij dan rauwe zuurkool.
6 braadworsten
500 gram zuurkool
Kummel
Mosterd
1 kilo aardappelen
De aardappelen schillen en in ruim water gedurende ongeveer 20 minuten koken.
Twee theelepels kummel door de rauwe zuurkool mengen. Doe de zuurkool zonder extra water in de pan en kook de zuurkool 5 tot 10 minuten.
De braadworst in wat olie of nog beter boter bakken zodat deze aan alle kanten krokant worden.
En vergeet de mosterd niet ook op tafel te zetten.