Groene Erwtensoep, is een variant op onze ouderwetse, Hollandse erwtensoep.
Deze erwtensoep bevat klapstuk, uitgebakken spekblokjes en sperciebonen en spruitjes. Dit zijn de belangrijkste ‘andere’ ingrediënten van de Groene Erwtensoep.
Zeker de moeite waard om te proberen. Het kan eigenlijk niet mislukken. Wie erwtensoep lust en lekker vindt, kan deze soep vast ook waarderen.
Ingrediënten
- 400 gram klapstuk
- 400 gram spliterwten
- 2 liter water
- 100 gram spekblokjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 aardappelen
- 1/4 knolselderij
- 100 gram schoongemaakte spruitjes
- 100 gram sperziebonen
- zout en peper
- worcestershiresaus
- 1/2 bosjes kervel
Bereiding
- Breng de klapstuk met de spliterwten, 1 theelepel zout en wat peper in het water aan de kook en laat het op een vlamverdeler 2 uur zachtjes koken.
- Neem het vlees uit de pan en snijd het klein.
- Giet de bouillon in een andere pan, pureer de erwtenmassa en verdun de puree geleidelijk met de bouillon.
- Bak de spekblokjes uit.
- Snipper de ui en de knoflook en bak ze in het bakvet goudgeel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
- Halveer de spruitjes en breek de sperziebonen.
- Laat de groenten 20 minuten in de soep meekoken.
- Roer het kleingesneden vlees door de soep en breng de soep op smaak met peper,
- zout en een paar druppels worcestershiresaus.
- Snijd de kervel fijn en strooi dit over de soep.