Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Startpagina Soep Voorgerecht Vlees Gevogelte Vis Salade Bijlagen Webshop Nagerecht Nuttige links Wachtwoord aanvragen Beierse kartoffelsalat met rode ui en bieslook. Lever in het zuur. ( Saure Leber) Oktoberfeest Haantje in de Römertopf Leverknödelsoep Pompoenroomsoep met geroosterde kastanjes. Kippensoep met noedels Hartige taart met spek en uien Beierse Creme (Bayerische creme)  Worstsalade Beierse Leverkaas (Leberkäse) Obatzda Contact Weißwurst  Schweinshaxe Kaisersmarrn Saure Zipfel Receptenlinks Disclaimer Beierse Apfelstrudel Sauerkraut uit Beieren Nieuwsbriefpagina Houting ( Renke-zalmachtige vis uit de Bodenssee) Forel in roomsaus ( Gebratene Forelle) Karper (Karpfen) 

Hartige taart met spek en uien

"recepten" "recepten uit Beieren" "recepten uit Duitsland" " Duitse keuken" "Biergarten" " Zuurkool en Braadworst" "Schweinshaxe" "Bayerische Küche" " Koken" "Duits koken" "www.recepten-beieren.nl"

<script type="text/javascript">var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));</script><script type="text/javascript">try{ var pageTracker = _gat._getTracker("UA-xxxxxx-x");pageTracker._trackPageview();} catch(err) {} </script>

Beierse kartoffelsalat met komkommer,rode ui en bieslook

Recept: Hartige taart van ui en spek. (Speck und Zwiebelkuchen)Receptinformatie:– 4 personen– 45 minuten waarvan 30 minuten baktijd– eenvoudigBenodigdheden:Lage bakvorm (doorsnee ca 26cm)TaartschepDeegrollerOvenKom Eventueel een mixer met deeghakenbakpangarde Ingrediënten:(voor het deeg)300gram meel (liefst meeltype 405)120 gram echte boter1 ei1 mespuntje zout (niet meer want de vulling is al zout genoeg)versgemalen nootmuskaat.(theelepeltje)(voor de vulling)n50 gram boter voor het bakken en het invetten van de bakvorm400 gram ui100 gram doorregen gerookt spek zout en peperMajoraan of Marjolein6 eieren250 ml melk250 ml slagroomVersgemalen nootmuskaat30 gram maizena50 gram geraspte Emmentaler kaas Bereidingswijze:Doe het meel de (zachte) boter, het ei, zout en nootmuskaat in een kom en kneed het tot een glad deeg (duurt toch wel 5 minuten of meer).Zet de kom afgedekt met een doek apart en laat het rusten.De uien schillen en in dunne schijfjes snijden. Het spek in kleine dobbelsteentjes snijdenen samen met de ui aanfruiten in de pan en kruiden met het zout , marjolein en peper.Dan van het vuur nemen en laten rusten . De eieren , melk en slagroom met de garde krachtig door elkaar roeren en daarna op smaak brengen met zout ,peper en nootmuskaat.Daarna heel voorzichtig de maizena door het mengsel kloppen.De oven voorverwarmen op 180 graden ( heteluchtoven 160) .De bakvorm invetten , het deeg met de deegroller uitrollen en daarna in de bakvorm aanpassen aan het formaat van de vorm.Dan de uien en het spek in de vorm doen en het overgieten met het met de melk en eierenmengsel.De Emmentaler over de taart verdelen en dan in het midden van de oven 30 minuten bakken.De taart is pas klaar als het mengsel in de vorm gestold is.Heerlijk in combinatie met een witte wijn.Eet smakelijk!!

Klik om het recept naar uw computer te downloaden.



Klik hier! Stuur ons uw recept of reactie per e-mail!

Updates van de receptenlijst ontvangen? Klik dan hier om u aan te melden voor de gratis nieuwsbrief!

http://www.paypro.nl/producten/Het_Mentale_Dieet_Plan_en_TURBO_Actie_Plan/819/12932