Nasi Goreng voor vier personen
Zoals bekend is nasi goreng een Indonesisch rijstgerecht dat je zowel vegetarisch of met een sateetje ernaast kunt eten. Hieronder vind je een recept met gebakken groenten met daarnaast een gebakken eitje.
Benodigdheden Nasi Goreng:
- 300 gr pandan rijst (gekookt en vervolgens afgekoeld)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 paprika’s
- 200 gr fijngesneden prei
- flinke scheut ketjap
- 250 gr champignons
- 1 a 2 theelepels sambal
- mespuntje komijn
- mespuntje djahe (gemberwortel)
- mespuntje kurkuma
- peper en zout
- 4 eieren
- kroepoek
Bereiding Nasi Goreng:
Om te beginnen kook je de rijst gaar en laat je die afkoelen in de koelkast, dat is namelijk sneller en als je warme rijst gebruikt gaat de rijst snel samenkleven. Snipper de ui en pers de knoflook. Doe dit in een wokpan en bak het mengsel in een beetje olie. Hierna doe je de kruiden erbij, waar je direct hierna ook de sambal en ketjap toevoegt. Laat het geheel een minuutje bakken en voeg de paprika toe in kleine blokjes. Bak deze tot ze zachter beginnen te worden. Als dit gebeurt kunnen de champignons er in dunne plakjes doorheen.
Als allerlaatst voeg je de prei toe en laat deze kort meebakken. Aan dit mengsel voeg je beetje bij beetje de afgekoelde rijst toe, en vergeet daarbij niet de smaak in de gaten te houden en indien nodig nog wat ketjap of sambal toe te voegen. Bak hierna de eieren en serveer die bovenop het bord met nasi goreng. Maak het af met een stokje saté en een beetje kroepoek. Indien gewenst kan er uiteraard ook pindasaus bij gegeten worden. Selamat makan!