Groente is niet in ieder gerecht terug te vinden, heel anders dus dan in Nederland. En als er al groente op tafel te vinden is zijn het groentesoorten die meestal niet allerdaags zijn, zoals bijvoorbeeld een salade van groene sla of zoals hier venkel.
Ingrediënten ovenschotel
- 2 of 3 venkelknollen (afhankelijk van de grootte)
- 250 gram kipfilet
- Zout
- Peper (liefst vers gemalen)
- Boter of olijfolie
- Een bakje (ongeklopte) slagroom
- Pernod
- Geraspte kaas (liefst parmezaanse kaas)
Bereiding ovenschotel
Verwarm de oven, inductie fornuis of airfryer, voor op 225 graden. Was de venkel, snijd een stukje van de onderkant en snijd de venkel in stukken. Zet de venkel op met een beetje zout en laat ze gaar koken in ongeveer 15 à 20 minuten. Giet de venkel af. Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout en peper. Bak de kipblokjes in boter of olie totdat ze gaar zijn (ongeveer 15 à 20 minuten). Doe de stukjes venkel en de kipblokjes in een ruime ovenschaal. Bestrooi het geheel met wat peper, voeg de slagroom en een flinke scheut pernod toe en bestrooi het geheel tenslotte met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven, eventueel nog een tijdje op de grillstand om een mooie korst te vormen.