Rheinische Linzensoep is een echt klassiek Duitse soep, en dan ook weer een maaltijdsoep. Hier zijn de Duitsers echt gek op, gezien ook het aantal soorten maaltijdsoep of eenpansgerechten die in iedere supermarkt te koop zijn.
Vroeger waren dit de maaltijden voor armen, maar dat is natuurlijk allang niet meer zo.
2 Liter Runderbouillon
400 gram Linzen bruine linzen
400 gram Aardappelen vast kokende
200 gram Prei
200 gram Wortelen
200 gram Knolselderij
300 gram Beenschijf van het rund
150 gram gerookt spek
2 stuks Uien
4 stuks Metworst
4 eetlepels Azijn
zout naar smaak
peper naar smaak
De beenschijf ongeveer 60 minuten koken in de bouillon.
Maak ondertussen de groente schoon en schil de aardappelen. Beide in kleine stukjes snijden van een centimeter.
De uien schoon maken en snipperen.
Doe wat olie in een andere pan en fruit hierin de helft van de groente,
Afblussen met wat bouillon, en daarna de rest van de bouillon erbij doen.
Snij het vlees in kleine stukken en voeg dit met de stukjes aardappel en de linzen bij de bouillon.
Roer alle goed door elkaar en breng het geheel aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken.
In een koekenpan de uien en het spek bakken, daarna aan de soep toevoegen.
De azijn toevoegen aan de soep en goed roeren.
De worst in stukken snijden en kook deze gedurende 5 minuten mee.
Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
De linzensoep smaakt nog beter als je er roggebrood bij geeft.