Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Startpagina Soep Voorgerecht Vlees Gevogelte Vis Salade Bijlagen Webshop Nagerecht Nuttige links Wachtwoord aanvragen Beierse kartoffelsalat met rode ui en bieslook. Lever in het zuur. ( Saure Leber) Oktoberfeest Haantje in de Römertopf Leverknödelsoep Pompoenroomsoep met geroosterde kastanjes. Kippensoep met noedels Hartige taart met spek en uien Beierse Creme (Bayerische creme)  Worstsalade Beierse Leverkaas (Leberkäse) Obatzda Contact Weißwurst  Schweinshaxe Kaisersmarrn Saure Zipfel Receptenlinks Disclaimer Beierse Apfelstrudel Sauerkraut uit Beieren Nieuwsbriefpagina Houting ( Renke-zalmachtige vis uit de Bodenssee) Forel in roomsaus ( Gebratene Forelle) Karper (Karpfen) Salade met kipfilet Semmelknoedel  Kartoffelknoedel Pannenkoeken met roomkwark,rozijnen en vanillesaus Gebraden Gans (Kirchweihgans) Schweinebraten (Varkensfilet) Rettichsalade  Krustenbraten in Biersaus Schnittensuppe met braadworstballetjes Recept: Paddestoelensoep (Schwammerlsuppe). Beierse Wortelsalade (Bayerische Wurzelsalat) Beierse Rode Kool (Blaukraut). Gebraden Kalfslever met geglaceerde appeltjes. Ei-Bieslooksalade (Ei-Schnittlauchsalat) 

Semmelknoedel

"recepten" "recepten uit Beieren" "recepten uit Duitsland" " Duitse keuken" "Biergarten" " Zuurkool en Braadworst" "Schweinshaxe" "Bayerische Küche" " Koken" "Duits koken" "www.recepten-beieren.nl"

<script type="text/javascript">var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));</script><script type="text/javascript">try{ var pageTracker = _gat._getTracker("UA-xxxxxx-x");pageTracker._trackPageview();} catch(err) {} </script>

Recept: Semmelknödel ( Witbroodknödel)Receptinformatie:4 personen.45 minutenEenvoudigBenodigdheden:Grote pan, braadpan, steelpannetje, scherp mes , kom.Ingrediënten:7 witte broodjes ( liefts Duitse of kaiserbolletjes)150 ml melk1 sjalottjehalf bosje peterselie ( ontdoen van de steeltjes)1 El boter2 eierenVerse nootmuskaatZout en peper.Bereidingswijze:De melk warmen en de broodjes aan kleine stukjes snijden.De broodstukjes in een kom doen en de warme melk daaroverheen gieten zodat de stukjes week worden. ( indien nodig iets meer melk, maar niet te veel anders vallen de knödels uit elkaar in het water)Vul de pan met water en breng het water aan de kook, daarna temperatuur naar beneden bijstellen.Hak het sjalotje en de peterselie in zeer kleine stukjes.Doe een stukje boter in de pan en fruit het sjalotje en de peterselie.Voeg het bij de weke broodstukjes.Breng de broodmassa op smaak met zout peter en nootmuskaat en roer het geheel goed door elkaar.Maak met vochtige handen knödels uit het deeg.Leg de knödels voorzichtig in de pan en laat ze 20 minuten langzaam garen.Het water mag absoluut niet koken.De knödels kunnen bij bijna alle Beierse gerechten geserveerd worden.Eet smakelijk!!Klik om het recept naar uw computer te downloaden



Klik hier! Stuur ons uw recept of reactie per e-mail!

Updates van de receptenlijst ontvangen? Klik dan hier om u aan te melden voor de gratis nieuwsbrief!

http://www.paypro.nl/producten/Het_Mentale_Dieet_Plan_en_TURBO_Actie_Plan/819/12932