Zo werkt de nieuwe keuken voor de voedingsbewuste – gezond en gemakkelijk koken en bakken in de airfryer.
Met de airfryer kun je frituren, grillen, braden en zelfs bakken. En dit alles met een minimaal gebruik van vet!
Door te koken met de airfryer behouden de gerechten hun natuurlijke smaak ten opzichte van frituren in een vetbad. Je eet dus vetarm, caloriearm en daardoor gezonder.
In principe kun je er bijna alles mee bereiden dat normaal in de oven gebakken wordt en nog veel meer.
Degenen die op hun dieet letten, zullen in de meeste gevallen waarschijnlijk hun toevlucht nemen tot frites en dergelijke. Maar deze smaken eigenlijk bijna echt gebakken in een airfryer, in tegenstelling tot in de oven.
De selectie van voedsel dat zonder vet in de friteuse kan worden gekookt, gebakken of gebakken is bijna onbeperkt. Airfryer beloven nog meer: hierin kunt u niet alleen klassieke gebraden gerechten bereiden, maar ook taarten, pizza’s of ovenschotels. Als je dus zo’n prachtig apparaat wilt kopen, kop dan meteen de beste airfryer.
Met de groeiende belangstelling voor een vegetarisch dieet, wordt ook het frituren van groenten (bijvoorbeeld in beslag) steeds populairder. Je kunt er verschillende gerechten en gerechten mee bereiden. Een airfryer is ook ideaal voor het opwarmen van eten.
Veel mogelijkheden in de airfryer
Nu komen we bij de verschillende mogelijkheden van een airfryer want die zijn enorm. De klassieker onder de gerechten die je in een airfryer kunt bereiden zijn natuurlijk frites. Deze smaken nog lekkerder als je ze zelf maakt. Hiervoor worden verse aardappelen geschild, in reepjes gesneden, met een beetje olie gemengd en in de airfryer gedaan. In feite is het maken van frites in een hete friteuse zo eenvoudig dat je geen recept nodig hebt.
Het is niet verrassend dat je in een airfryer net zo gemakkelijk gewone diepvriesfrietjes bereidt. Hier moet je, net als bij verse frites, soms experimenteren met de temperatuur- en tijdinstellingen totdat je de perfecte afstelling voor je favoriete friet hebt gevonden.
Naast frites kun je met een airfryer ook veel lekker, vetarm eten koken (al is frites ook erg lekker). Of het nu gaat om aardappelschnitzel, nuggets of kippenvleugels, het eten wordt snel en met weinig vet gaar in de frituurpan met hete lucht. Deze bereiding is ook ideaal voor garnalen, garnalen en vis.
Met de groeiende belangstelling voor een vegetarisch dieet, wordt het frituren van groenten (bijvoorbeeld in beslag) steeds populairder
Ook groenteliefhebbers komen aan hun trekken met een airfryer. Courgetteplakjes, bloemkool of gevulde paprika, die allemaal met hete lucht kunnen worden gekookt en dankzij de zachte frituur zonder olie ongeveer een derde extra vitamines bevatten. De vetvrije friteuse is even geschikt voor het braden van broodjes of het opwarmen van eten van de dag ervoor.
Wie had gedacht dat de friteuse, die werkt met hete lucht, toch de mogelijkheid biedt om rijen zoete desserts tevoorschijn te toveren. Muffins kunnen worden gebakken of maaltijden zoals rode vruchtengelei, griesmeelpap of rijstpudding kunnen in een dergelijke inrichting worden bereid. Toch zijn koekjes of koekjes uit de airfryer niet alleen een feestmaal met kerst.
Probeer ook eens een gebakken banaan of een gebakken appel gekookt in de airfryer. De chocoladetaart past ook bijzonder goed in zo’n apparaat en behoudt zijn heerlijke, vloeibare kern. De hetelucht friteuse is dan ook een prima toestel dat niet alleen de klassieke friteuse vervangt, maar ook gedeeltelijk de oven vervangt.